alg. pagina banner
duurzaamlogo
alg. paginamobiel

MVO - Duurzaam en verantwoord

Ducotex favicon

maatschappelijk en verantwoord ondernemen

Werkkleding_reclycling_ducotex

HELP JIJ MEE?

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn verweven in onze DNA. Als leverancier van bedrijfskleding en als logistieke partner zijn wij ons ervan bewust dat we een groot en belangrijk deel uit maken van de totale keten. Wij zijn van mening dat iedere kledingleverancier, ongeacht grootte of segment, een impact heeft op deze keten. Ducotex voert hierin actief regie door haar visie op partnerkeuze en proactieve samenwerking.

Enkele eisen en voorwaarden van partners:

Geen gebruik maken van kinderarbeid
Geen gebruik maken van dwangarbeid
Goede werkomstandigheden bieden die zijn aangepast aan de plaatselijke omstandigheden.
Het recht van hun werknemers om zich te verenigen in vakbonden respecteren.
Niet discrimineren
Eerlijke werktijden en lonen bieden
Een efficiënt managementsysteem hebben dat onder andere controle uitoefent op de verhouding die onderaannemers met hun werknemers hebben.
Continue bezig zijn stofontwikkelingen en de verduurzaming van materialen zoals het inzetten van gerecycleerde stoffen en fournituren.

Ook kunt u bij ons terecht om uw kleding te laten recyclen. Samen met onze partners zorgen wij ervoor dat de textielvezels een tweede leven krijgen.

banner ducotex Ducotex service werkkelding Ducotex bouw werkkleding Persoonlijke bescherming PLANAM_Timberguard_zaagkleding Planam_bouw-werkkleding_ducotex Safety first, first impression Ducotex service werkkelding

LEVERANCIERS

Wij streven naar het vergroten van duurzaamheid bij onze toeleveranciers. Bij de productie en inkoop van grondstoffen wordt nauwkeurig gekeken naar de milieubelasting. Ook de wijze van hun vervoerder en verpakkingen zijn belangrijk om dit zoveel als mogelijke klimaatneutraal te organiseren.

Enkele eisen en voorwaarden van partners:

Geen gebruik maken van kinderarbeid
Geen gebruik maken van dwangarbeid
Goede werkomstandigheden bieden die zijn aangepast aan de plaatselijke omstandigheden.
Continue bezig zijn stofontwikkelingen en de verduurzaming van materialen zoals het inzetten van gerecycleerde stoffen en fournituren.

AFVALSTROMEN

Duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid zijn verweven in onze DNA. Helaas komen er tijdens verkoopproces afvalstromen vrij die wij als MVO op een goede wijze willen verwerken. Zo streven wij naar recycling en zoveel mogelijk gescheiden afvoeren. Binnen Ducotex hebben wij goed in beeld waar de afvalstromen naartoe worden gebracht en hou deze worden verwerkt.

Wij streven volgens de volgende voorwaarden
Beperken van afval
Scheiden van afval
Afvoeren uitsluitend voor recycling
Innemen van oude producten voor recycling
Energie zuinige bedrijfsvoering

RECYCLING

Geeft uw oude bedrijfskleding een nieuw leven. Wij bieden dit ter recycling aan bij Wolkat. Zij ontwikkelen ecologische en economisch aantrekkelijke oplossingen voor hergebruik van textielsoorten. Na recycling blijft er maar 4-5%  daadwerkelijk afval over. Zo zal oud textiel van afval naar nieuwe grondstof worden omgezet. Heb je oude bedrijfskleding over, breng deze dan naar ons toe of maak een ophaalafspraak.

Wij streven volgens de volgende voorwaarden
Inzamelen van rest textiel (van onze klanten)
Inleveren van textiel voor recycling
Controleren van recycling processen en bestemming

printer prime duurzame werkkledinglijn yipp co textiles scaled
volg ons
You_tube_Ducotex
twitter_Ducotex
instagram_Ducotex
facebook_Ducotex

Naar een beter en circulair plan

Bio-katoen en PET
Bio-katoen, cellulose, bamboe en gerecycled polyester (PET) zijn materialen die bijzonder geschikt zijn voor het maken van kwalitatieve bedrijfskleding. Door te kiezen voor producten uit deze collectie, draag je samen met ons je steentje bij aan een beter milieu.

Geen restafval
Wij bieden een collectie werkschoenen die 100% recyclebaar is. Jij hoeft er alleen nog voor te kiezen! Weg met restafval.

Recycling
Natuurlijk maken wij kleding en schoenen die zo lang mogelijk meegaan, maar alle materialen komen een keer aan hun einde. Wanneer dat zover is, nemen we de kleding en schoenen graag weer retour met behulp van ons recyclingprogramma. Jouw logo en huisstijlelementen worden uiteraard vernietigd, zodat er geen sprake kan zijn van misbruik.

Droogtrommelgeschikt
Wij streven naar de beste kwaliteit. Het is voor ons dan ook belangrijk dat kleding een lange levensduur heeft. Wanneer je werkkleding geschikt is voor het gebruik van de droogtrommel, hoeft deze minder snel vervangen te worden. Dat betekent minder productie, en daar gaan we voor!

Voorgekrompen
Hoeveel krimpt de werkkleding eigenlijk nog? Kies voor ‘af-fabriek’ voorgekrompen kleding, zodat je niet voor ‘krimpverrassingen’ komt te staan en je langer met de kleding kunt doen. Dat resulteert wederom in minder productie!

Hoge wastemperatuur
Soms wil je kleding goed reinigen op een hoge temperatuur. Onze kleding kan gewassen worden met temperaturen van 60°C – soms zelfs hoger. Zo profiteer je van brandschone kleding die ook nog eens lekker lang meegaat.

banner5-1 Onze werkzijze Kennismaken Advies & offerte Passen & drukproef Bedrukken & leveren Onze werkwijze > om je te ontzorgen....
Afspraak maken
close slider
Contact formulier afspraak
AVG / GDPR*