Werkschoenen & Veiligheidschoenen

70% van de week ben je bezig met werk en loop je op werkschoenen of laarzen die voor jou en je werkzaamheden geschikt zijn. Het dan ook niet overbodig om de goede betrouwbare schoenen te kopen. Helaas zien wij nog regelmatig werknemers op niet geschikte schoenen werken en risico lopen op een ongeval of letsel. Naast een goede pasvorm is het belangrijk dat werkschoenen bescherming geven tegen weersinvloeden en voor veiligheid zorgen. Een goede bescherming bevordert het werkklimaat en maakt een dag minder vermoeiend. Werkschoenen moeten vooral prettig zitten en lopen. Heb je intensief werk, of kom je in aanmerking met chemicaliën of extreme hitte, zorg dan dat de werkschoenen hiervoor geschikt zijn. Niet geschikte werkschoenen zijn snel stuk en verliezen hun bescherming. Ben je vanuit je bestaande klantenkring of arbo verplicht om aan gestelde klasse of EN normen te voldoen, bespreek dit dan met Ducotex zodat wij ons voorstel duidelijk hierop kunnen afstemmen.

Richtlijnen en klasses

Er zijn verschillende richtlijnen voor veiligheidsschoenen verdeeld over klasses. Deze zijn bepaald in NEN-EN-ISO 20345:2011. Dit is een richtlijnen boek voor PBM. Schoenen worden hierin ook behandeld en verdeeld over een aantal klasses. Dit is heel handig omdat in sommige werkomgevingen, zoals de bouw, bepaalde klasses verplicht zijn.

S1       Veiligheidsneus, antistatisch en de hiel moet energie absorberen
S2       Hetzelfde als S1 met waterdichte eigenschappen
S3       Hetzelfde als S2 met anti-perforatie zool en antislipprofiel
S4       Hetzelfde als S1 maar gemaakt van kunststof dus helemaal waterdicht
S5       Hetzelfde als S4 met anti-perforatie zool en antislipprofiel

In de bouw en aanverwante branches is S3 verplicht. Gebruikt een bedrijf deze schoenen niet wanneer verzekeraar of arbo dit komt checken dan zullen zij de schade niet vergoeden. Het zelfde geld voor wanneer er schade is toegebracht.

Veilgiheidsschoenen_Ducotex
Maxguard werkschoenenx430
VOLCANO-Safety_jogger_Ducotex
Pezzol_werkschoen_ducotex

De beste merken

Natuurlijk wil je voorkomen dat werknemers in onveilige situaties werken. Het is dan ook belangrijk dat werkkleding voldoet aan alle veiligheid eisen. Ons producten sluiten aan bij uw werkzaamheden in de bouw of industrie. Ducotex heeft daarom ook alleen de beste merken uit de branche in het assortiment. Onze merken bestaan onder andere uit:

Veiligheid en normering

Werkkleding kent voorwaarden en eisen die zijn vastgelegd in EN-normeringen. Ducotex kan voor alle risicoklassen en EN normeringen werkkleding leveren. Ook bieden wij een assortiment in multinorm werkkleding aan. Moet kleding brandvertragend of bescherming geven tegen chemicaliën? Ook hier hebben wij geschikte werkkleding of werkschoenen voor.

Bedrijfslogo op kleding

Nieuwe bedrijfskleding gekocht? Je wil uniformiteit uitstralen en herkenbaar zijn? Ducotex kan vrijwel alle soorten kleding voorzien van je logo. Zo bent je altijd herkenbaar en weten andere wat voor bedrijf je hebt. De belastingdienst stelt voorwaarden aan het verstrekken van werkkleding aan je werknemers mbt. logo vermelding. Zorg dat je logo voldoet aan de voorwaarden. Wij kunnen bedrijfslogo`s zowel drukken via transfer als borduren.

Een aantal producten

Ducotex Werkschoenen

Planam facebook_Ducotex Veldweg 10
5061 KJ OISTERWIJK

instagram_Ducotex linkedin_Ducotex embleem duurzaamlogo Openingstijden +31 (0)13 - 202 1997 DUCOTEX CONTACT AFSPRAAK +31 (0)13 - 202 1997 mail_outline mail_outline In showroom of op locatie In showroom of op locatie contact@ducotex.nl
Afspraak maken
close slider
Contact formulier afspraak
AVG / GDPR*