Schoonmaken en onderhouden van werkschoenen

Om de levensduur van je werkschoenen te verbeteren, is het belangrijk om je werkschoenen goed schoon te maken. Veiligheidsschoenen bestaan uit verschillende materialen die op verschillende manieren worden schoongemaakt. Het schoonmaken is bij gebruik in zware weersomstandigheden ook niet altijd even makkelijk. Daarom geven wij je in dit blog tips om jouw werkschoenen zo goed mogelijk schoon te maken en te onderhouden, om de duurzaamheid en kwaliteit van jouw werkschoenen te garanderen.

Leren werkschoenen behandelen

Gladleren werkschoenen kunnen het best worden onderhouden met ledervet. Dit onderhoudsmiddel zorgt ervoor dat het leer wordt gevoed. Daarnaast zorgt ledervet ook voor waterafstotendheid, waardoor het niet nodig is om ook een waterproofspray te gebruiken. Het is gemakkelijk te herkennen wanneer je veiligheidsschoenen weer moeten worden ingevet. Namelijk als het water er niet meer afloopt of als het leer op de werkschoenen dof wordt. Je hebt natuurlijk niet alleen ledervet nodig, een insmeerborstel, uitpoetsborstel en wellicht een poetsdoekje zijn ook nodig.

ducotex werkschoenen onderhouden

Onderhoud en invetten

Voordat je je schoenen gaat invetten, moeten deze natuurlijk wel schoon zijn. Borstel daarom eerst al het grove vuil van de werkschoenen af. Nadat je dit hebt gedaan, kan het overige vuil worden verwijderd met een vochtige spons. Op het moment dat de schoenen droog zijn, kun je de werkschoenen gaan invetten met behulp van een insmeerborstel. Dip de ronde kop in het ledervet en smeer de werkschoen hiermee in. Wanneer je het vet even hebt laten intrekken, poets je de schoen daarna op met een uitpoetsborstel. Zo weet je zeker dat het vet goed wordt verspreid over de schoen. Als laatste stap zou je de werkschoenen ook nog kunnen polijsten met een poetsdoek, maar de voorgaande stappen zijn voldoende om de kwaliteit van je werkschoenen te waarborgen.

v12 colt veterloze schoen s1p src (vr609.01)

Nubuck en suéde werkschoenen behandelen

Vet en in dit geval ledervet, is niet geschikt voor werkschoenen bestaande uit nubuck of suéde. Door het gebruik van ledervet op deze materialen zou de veelzijdige uitstraling verdwijnen. Het is maar goed dat er voor deze andere typen werkschoenen ook een middel is, namelijk ledergel. Na toepassing van de voedende ledergel op de veiligheidsschoen, blijft de uitstraling van het materiaal hetzelfde. Door je werkschoenen in te smeren met ledergel, zorg je ervoor dat werkschoenen van suéde en nubuck niet uitdrogen en hierdoor de kenmerken eigenschappen behoudt.

Voordat je de werkschoenen behandelt met de ledergel, moet uiteraard eerst het vuil er vanaf worden geborsteld. Hierna kan er een waterproofspray gebruikt, voordat de ledergel deppend in kleine hoeveelheden wordt aangebracht. Vervolgens laat je de gel een tijdje intrekken en kunnen de werkschoenen nog worden na behandeld met een speciale nubuck- en suéde borstel, om zo de ruwe uitstraling van het materiaal terug te brengen.

Pezzol_werkschoen_ducotex
Ducotex_Werkschoenen_Veiligheidschoenen
Werkschoenen

Dit is Ducotex

Goed assortiment

Onze assortiment is goed. Wij hebben een diversiteit aan werkkleding, werkschoenen, PBM en promotionele producten. Alle producten zijn geselecteerd op duurzaamheid, kwaliteit, prijs en diversiteit. Producten kunnen worden bekeken in onze showroom. Doorgaans zijn alle producten binnen enkele dagen leverbaar.

De beste merken

Natuurlijk wil je voorkomen dat werknemers in onveilige situaties werken. Het is dan ook belangrijk dat werkkleding voldoet aan alle veiligheid eisen. Ons producten sluiten aan bij jouw werkzaamheden of branche. Ducotex heeft daarom ook alleen de beste merken uit de branche in het assortiment.

Textiel bedrukken

Je wil uniformiteit uitstralen en herkenbaar zijn? Ducotex kan vrijwel alle soorten kleding voorzien van jouw huisstijl. Zo bent je altijd herkenbaar en weten andere wat voor bedrijf je hebt. De belastingdienst stelt voorwaarden aan het verstrekken van werkkleding aan je werknemers mbt. vermelding. Zorg dat je logo voldoet aan de voorwaarden.

Tips voor het behoud van werkschoenen

  • Bewaar en laat de werkschoenen goed drogen op een beschutte en ventilerende plek.
  • Zet de werkschoenen nooit bij een verwarming of andere warmtebron wanneer je de schoenen laat drogen, anders droogt het leer uit en gaat het krimpen.
  • Draag goede sokken, het liefst katoen of wol.
  • Verricht het onderhoud ongeveer 1 keer per maand, na elke onderhoudsbeurt zal vuil ook makkelijker te verwijderen zijn.

Wanneer je je werkschoenen regelmatig schoonmaakt en onderhoudt zal dit de levensduur van jouw werkschoenen verlengen. Zorg dus goed voor je schoenen om onnodige kosten te vermijden.

duurzaamlogo
Contact
close slider
Contact formulier
AVG / GDPR*